Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@13:56:17 GMT

اسکرول‌ تا بی‌ نهایت

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۳۳۳۵

این بخشی از سخنان یکی از کارمندان سیلیون ولی به bbc است. اسکرول‌کردن یکی از اصلی‌ترین ترفندهای این شرکت‌هاست که طی سال‌های اخیر به‌خوبی نیز به اهدافش رسیده است.

در این گزارش به علل اینکه چرا اسکرول‌ کردن برای کاربران اعتیادآور است، می‌پردازیم.

اسکرول بی‌نهایت توسط راسکین سال 2006 طراحی‌شد و اکنون در بسیاری از اپلیکیشن‌ها از این ویژگی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیستم به کاربران اجازه می‌دهد محتواها را به‌صورت بی‌نهایت و بدون هیچ کلیکی اسکرول کنند و بیشتر از زمانی که لازم است وقت خود را با گوشی همراه سپری کنند.

راسکین قصد نداشت مردم را معتاد کند و اکنون احساس گناه می‌کند. راسکین اخیرا به یکی از رسانه‌ها گفته است: «زمانی که کاربران روی اپلیکیشن شما سپری می‌کنند باید بیشتر شود تا قیمت سهام شرکت شما افزایش یابد.»

نوجوانان آسیب‌پذیر

تحقیقات نشان می‌دهد که بین استفاده بیش‌ازحد از شبکه‌های اجتماعی و افسردگی، تنهایی و سایر مشکلات های روحی و روانی رابطه‌ای مستقیم وجود دارد. نوجوانانی که شبکه‌های اجتماعی را برای خود مشکل‌آفرین تقلی می‌کنند، بهتر است این اپلیکیشن‌ها را حذف کنند. همچنین استفاده از رنگ، صدا و جوایز غیرمنتظره در شبکه‌های اجتماعی کاربران را به سمت اعتیاد به این شبکه‌ها سوق می‌دهد. رئیس موسسان فیسبوک گفت: «هدف شرکت این است که زمان کاربر را تا جایی که امکان دارد، مصرف کند.»

چرا همیشه اسکرول می‌کنیم؟

اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی طراحی شده‌اند تا اعتیارآور باشند. آنها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که چشمان ما را روی صفحه‌ها نگه‌دارند زیرا هر چه زمان و توجه بیشتری به آنها بدهیم، شرکت‌ها از طریق تبلیغات به درآمد بیشتری دست پیدا خواهند کرد؛ بنابراین توسعه‌دهندگان به‌صورت عمدی با ویژگی‌هایی مانند لایک و نوتیفیکشن قصد دارند اپلیکیشنی اعتیادآور بسازند. ولی چرا اسکرول بی‌نهایت اعتیادآور است؟ به چه دلیلی به سمت شبکه‌های اجتماعی کشیده می‌شویم و بدون هیچ هدفی اسکرول می‌کنیم؟ برای جواب‌دادن به این سوالات بهتر است یک بازی ویدئویی را مثال بزنیم. زمانی که یک بازی ویدئویی می‌کنید، ممکن است در ابتدا سرگرم‌کننده باشد. اگر پی‌درپی در این بازی برنده شوید، ممکن است پس از مدتی علاقه خود را به این بازی از دست بدهید زیرا بازی آسان و خسته‌کننده شده و شما هیچ لذتی از آن نمی‌برید. اکنون اگر همیشه نتوانید در آن برنده شوید چه اتفاقی می‌افتد؟ بازی هیجان‌انگیزتر خواهد شد. زمانی که بازی می‌کنید، شما نمی‌دانید برنده خواهید شد یا نه ولی می‌دانید که ممکن است برنده شوید.

چنین افکاری باعث می‌شود بارها سراغ بازی بروید و در نتیجه، بازی برای شما اعتیادآور می‌شود و زمان زیادی برای بازی صرف خواهید کرد. سازندگان بازی‌ها نمی‌خواهند بازی خود را خیلی راحت یا خیلی سخت طراحی کنند زیرا در هر دو حالت، بازیکنان مدت زیادی بازی نخواهند کرد؛ بنابراین، توسعه‌دهندگان به‌گونه‌ای بازی را طراحی می‌کنند که برنده‌شدن ممکن باشد ولی تضمینی برای برنده‌شدن وجود نداشته باشد. این همان دلیلی اعتیادآوربودن اسکرول‌کردن در شبکه‌های اجتماعی است. به همین دلیل شما این مقاله را اسکرول می‌کنید زیرا این امکان وجود دارد که جمله بعدی این مقاله برای شما چیزی جالب، خنده دار یا باارزش باشد!

دستگاه سکه‌ای در جیب شما

دستگاه سکه‌ای مانند بازی ویدئویی اعتیادآور عمل می‌کند زیرا احتمال برنده‌شدن وجود دارد ولی تضمینی برای آن نیست. تریستان هریس، یکی از طراحان سابق گوگل گفت: «هفت میلیارد انسان دستگاهی سکه‌ای درون جیب خود دارند. زمانی که گوشی خود را از جیب خود بیرون می‌آوریم در حقیقت با یک دستگاه سکه‌ای بازی می‌کنیم. ما در اینستاگرام اسکرول می‌کنیم که ببینیم چه عکس یا ویدئویی را بعد از عکس فعلی خواهیم دید.» برخلاف دستگاه سکه‌ای که به تمام نیروی بازوی شما نیازمند است، اسکرول در شبکه‌های اجتماعی فقط با انگشت شست یا دو انگشت شما به‌راحتی امکان‌پذیر است. آسان‌بودن استفاده از شبکه‌های اجتماعی یکی دیگر از دلایلی است که آنها را اعتیادآور می‌کند.

چگونه عادت اسکرول بدون هدف را ترک کنیم؟

ابتدا بهتر است داستانی را برای شما تعریف کنم. شخصی شانس خود را با دستگاه سکه‌ای امتحان می‌کند و در اولین تلاش برنده می‌شود. در حالی که او قصد دارد همه سکه‌های خود را برای تعطیلات خود نگه‌دارد، برای بازی دوباره با دستگاه سکه‌ای وسوسه می‌شود. او به دستگاه سکه‌ای معتاد می‌شود و می‌داند که احتمال برنده شدنش وجود دارد زیرا قبلا نیز برنده شده بود. او برای گرفتن یک جایزه بزرگ دیگر همه سکه‌های خود را برای بازی با دستگاه سکه‌ای صرف می‌کند و هیچ جایزه‌ای عایدش نمی‌شود. پس چگونه عادت اسکرول بدون هدف خود را ترک کنیم تا مانند این شخص معتاد نشویم و تمام داشته‌های خود را از دست ندهیم؟ برای مثال شما می‌توانید همه اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی خود را حذف کنید. تغییر اصلی با آگاهی درباره دلایل اعتیاد به اسکرول آغاز می‌شود؛ چرا ما به اسکرول‌کردن معتاد شده‌ایم؟ زیرا کار با آن آسان است و گاهی محتوای مفیدی پیدا می‌کنیم. با دانستن دلایل، اسکرول‌کردن مثل گذشته آسان نخواهد بود. در یکی از کتاب‌های جیمز کلیر، او پیشنهاد می‌کند خاموش‌کردن تلویزیون می‌تواند روش مناسبی برای درمان اعتیاد به تلویزیون باشد. زمانی که قصد دارید چیزی را تماشا کنید، نام آن برنامه یا فیلم را قبل از روشن‌کردن تلویزیون بگویید. در این صورت تمام عصر خود را با چرخیدن در اپلیکیشن‌های فیلم و سریال سپری نخواهید کرد. همین روش می‌تواند برای ترک اسکرول‌کردن شبکه‌های اجتماعی نیز به کار برده شود. برای مثال اینستاگرام را حذف کنید و بگویید فقط 30دقیقه روی این برنامه وقت خواهید گذاشت و اینستاگرام را دوباره نصب کنید. به جای اسکرول‌کردن پست‌هایی که برای شما مهم و جالب نیست فقط افراد و سازمان‌هایی را که دنبال کنید که پست‌های آنها برای شما باارزش است. در این صورت شما علایق خود را بیشتر مشاهده خواهید کرد و با این روش کمتر از همیشه برای اسکرول‌کردن وقت خواهید گذاشت زیرا دیگر پست‌های متفرقه را نخواهید دید. تسلیم نشوید، کسی شما را مجبور نکرده که زمان زیادی را برای اسکرول‌کردن هدر دهید و شما می‌توانید اسکرول‌کردن اعتیادآور را ترک کنید.

شیرین هنرمند اصل - روزنامه‌نگار / ضمیمه کلیک روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی اعتیاد کاربران شبکه های اجتماعی دستگاه سکه ای اپلیکیشن ها برای شما شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۳۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت

بررسی بازار موبایل نشان می دهد برخی از اقلام موبایل های دکمه ای موجود در بازار، نسبت به قیمت تمام شده با احتساب سود واردکننده و عوارض گمرکی، اختلاف قیمت قابل توجهی دارند. - اخبار اقتصادی -

مهدی عبقری، دبیر سابق انجمن موبایل در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ضمن اشاره به اهمیت تولید با کیفیت تلفن های همراه در داخل کشور گفت: در سال گذشته انجمن تولیدکنندگان تلفن همراه عنوان کرد که ظرفیت تامین 3 میلیون گوشی تلفن همراه را دارد و این تقاضا را مطرح کرد که واردات این دسته از تلفن های همراه ملغی شود.

عبقری ادامه داد: در نهایت نظر وزارت صمت بر این شد که برای حمایت از تولید داخل واردات به طور کامل ممنوع نشود اما محدودیت هایی ایجاد شود. البته با توجه به صحبت های اخیر وزیر صمت منتظر نظر نهایی این وزارت خانه و همچنین قوه قضاییه در خصوص اصالت گوشی های تولید شده در کشور با برند خارجی هستیم.

وی افزود: نکته ای که وجود دارد این است که برخی از شرکت هایی که در لیست رسمی خودشان یک گوشی از برند نوکیا را به قیمت 950 هزار تومان قیمت گذاشتند (که در بازار قیمت این گوشی به 1 میلیون و 300 هزار تومان هم می رسد) قیمت بسیار پایین تری باید عرضه کنند.

عبقری گفت: لازم به ذکر است، قیمت مدل اصلی این مدل تلفن همراه در بازار امارات 45 درهم است و مدل های کپی آن حدود 15 درهم قیمت دارد. بنابراین با نرخ درهم 11 هزار 200 تومانی در مرکز مبادله، احتساب عوارض گمرکی، و 18 درصد سود واردکننده این محصول، نهایت قیمت آن باید حدود 600 هزار تومان باشد.

وی ادامه داد: این در حالی است که هم اکنون در فاکتورهای رسمی این گوشی 950 هزار تومان و در بازار حدود 1 میلیون و 200 تا 300 هزار تومان به دست مشتری می رسد. البته این فروض برای زمانی است که از اصالت کالا اطمینان داشته باشیم چرا که همانطور که اشاره شد های کپی این محصول در بازار امارات 15 درهم است.

عبقری گفت: نکته ی دیگری که وجود دارد این است که قیمت این کالا در سامانه ارزش گذاری گمرک 60 درهم است در حالی که هم اکنون در بازار دوبی نهایت قیمت این محصول 45 درهم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هاشم بیک زاده: مهرداد پولادی پیراهن مسی را گرفت ولی در نهایت به جواد نکونام رسید / فیلم
  • جلال و مورایس، یک روح در دو بدن
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • صعود پردردسر الهلال به فینال جام حذفی عربستان
  • اعتراف آنچلوتی بعد از متوقف کردن بایرن
  • اعتراف کارلتو: بایرن نمایش بهتری داشت
  • صعود جنجالی الهلال ۱۰نفره به فینال جام حذفی عربستان
  • بوفون: دو بار تا آستانه پیوستن به رم رفتم
  • کورت انگل برای بازگشت به WWE اعلام آمادگی کرد
  • اخراج سنگربان والنسیا پایه‌گذار بازگشت آبی اناری‌ها شد